سینا سالاری، درگفتگو با خبرنگار مهر، به برنامهها و اهداف دومین همایش ملی سرطان اشاره کرد و افزود: این همایش که در روزهای ۶ و ۷ بهمن ۱۴۰۱ در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار میشود، یک تفاوت با سایر کنگرهها و همایشهای حوزه انکولوژی دارد؛ این است که به مقوله بحث پیشگیری از سرطان تاکید بیشتری شده است.
وی ادامه داد: ما سعی کرده ایم در همایش ملی سرطان، از کسانی که مستقیم و غیرمستقیم درگیر بیماران مبتلا به سرطان هستند، دعوت کنیم. همچنین، یکی دیگر از مزیتهای همایش ملی سرطان، پرداختن به بحثهای فوق تخصصی ۵ سرطان شایع در کشور است.
این فوق تخصص خون و سرطان بالغین، تاکید کرد: موضوعات دیگری همچون، طب تسکینی، تغذیه و…، نیز در این همایش مورد توجه قرار گرفته است. ضمن اینکه در روز دوم برگزاری همایش، در یک قسمت از برنامهها، همراهان بیماران مبتلا به سرطان نیز میتوانند حضور داشته باشند.
سالاری در ادامه به مقوله طب تسکینی در حوزه سرطان اشاره کرد و افزود: معتقدیم در کنار درمان سرطان، باید به سایر نیازهای مشاورهای، تغذیهای، روانپزشکی و روانشناسی و…، نیز توجه شود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اذعان به غفلت از همکاریهای بین گروهی در حوزه سرطان، گفت: در بیماریهای سرطان، روند درمان به جایی میرسد که شرایط برای بیمار سخت میشود و در اینجا لازم است از طب تسکینی استفاده کنیم.
سالاری با عنوان این مطلب که طب تسکینی سابقه خیلی زیادی در دنیا ندارد، افزود: در دنیا، برای این گروه از بیماران سرطانی که در مرحله انتهایی درمان قرار دارند، مراکز اختصاصی در نظر گرفته شده تا حمایتهای تسکینی را در این مراکز دریافت کند.
وی ادامه داد: حمایتهای تسکینی شامل سرم تراپی، تغذیه و…، با هزینههای به مراتب کمتر از مراکز درمانی ارائه میشود.
سالاری با عنوان این مطلب که چنین مراکزی به صورت مدون در ایران وجود ندارد، گفت: متأسفانه طب تسکینی در کشور ما متولی ندارد و میبایست در این خصوص، فرهنگ سازی صورت بگیرد.
دبیر علمی دومین همایش ملی سرطان، با تاکید بر ضرورت ورود خیرین و بخش خصوصی به ایجاد این مراکز برای بیماران سرطانی، افزود: یکی از نگرانیها و چالشهای ما در حوزه سرطان این است که بیمار در مرحله آخر درمان، سرگردان شود. در حالی که هستند هموطنانی که تا چند میلیارد هم برای بیمار خود هزینه کرده اند و حالا نمیدانند با بیمار خود چگونه برخورد کنند.
سالاری، بر تشکیل کارگروه طب تسکینی با هدف ساماندهی این قبیل از بیماران سرطانی که در مرحل آخر درمان قرار دارند، تاکید کرد و گفت: میبایست برای این گروه از بیماران، پروتکلها و راهنماهای بالینی ملی درمان نوشته شود.
نظر شما